Neivelt ennustab, et bitcoini omanike ring kasvab lähiajal kümme korda


Allikas: err.ee, kuvatõmmis
Ruussaar: Mina olen ausalt öeldes IT-maailmas suhteliselt rumal inimene. Ja ma ei saa paralleelmaailmadest aru. Aga üha enam levib krüptoraha Bitcoini kasutamine. Seda raha ei saa juurde trükkida, selle mõte on see, et selle väärtus kasvab, ajas, kuna Bitcoinide arv on piiratud. Seal ei ole panka vahel. Kas see on mingisugune raha maailma tulevik või millal see mull lõhkeb? 

Neivelt: No see on jällegi selline mitme miljardi küsimus. ...Minu jaoks on Bitcoini üks krüptovaluuta, mis on nagu selline, kuidas nüüd öelda, lihtsalt üks spekulatiivne instrument. Tal ei ole selles mõttes väärtust. Näiteks kui me ostaksime maad, siis maa kasvatab, sealt saab vilja. Mets, võtad metsa maha, saad ka mingit varandust sellest või elad. Sa ostad seal näiteks mingit aktsiat, see firma töötab kasumlikult maksab dividende ja nii edasi, võib keegi võtab laenu siis, annab talle laenusaaja intressi, seal nagu midagi mingit tootlus on olemas, selles mõttes selle klassikalises mõttes seda tootlust (Bitcoinil) ei ole. See on nagu raha. Raha ka ei ole. Meil on raha siin taskus, eks ole, keegi meile selle eest intressi maksma.

Ruussaar: Kas teie Bitcoini ostaksite või omaks? 

Neivelt: Ei, mul ei ole ühtegi Bitcoini ei ole. Ma ei saa aru, mis ma nendega peale hakkan. Aga see on puhas, ma ütlen veel kord, puhas spekulatiivne väärtpaber. Või väärtpaber ka ei ole, spekulatiivne ikkagi instrument.

Ruussaar: Väidetavalt on olemas väga sügavalt salajasi internetisaite, kus ainult Bitcoini eest saab vaadata lapspornot, saab tellida mõrva.

Neivelt: Mina seda ei kuulnud enne. Noh, ta on kindlasti nagu anonüümsed raha või panga raha kindlasti. Aga millal see mull lõhkeb ja kas ta lõhkeb lähitulevikus, või kolme aasta pärast, seda veel mitte keegi ei tea, eks ole. Aga tänasest paar kuud tagasi oli Bitcoini kasutajaid üldse terve maailma peale mingi 3-4 miljonit inimest, eks ole. Vaadates, kui, kui popiks ta on läinud veel viimaste nädalate jooksul, siis tõenäoliselt 3st saab varsti 30 ja siis ühel hetkel keegi ei saa aru, milleks seda vaja on. Ta ei ole selles mõttes valuuta klassikalises mõttes. Kui valuutas ikkagi hoitakse, keskpangad hoiavad mingisuguse kursi stabiilsust, siis seal (Bitcoin) mingisugune 20-30 protsendiline päevane kõikumine on täitsa normaalne, eks ole. See oli ikka väga suur risk selles mõttes, et kas ostad või müüd parasjagu õigel ajal ja nii edasi. Et aga mina veel kord sellega ei tegele.


Kõne tekstiks töövahend

Kommentaarid

Anonymous ütles …
ma olen täna nii põnevil. Olen näinud kommentaare inimestelt, kes olid juba LAPO M-F-lt laenu saanud, nii et otsustasin taotluse esitada populaarsete soovituste põhjal ja alles mõni tund tagasi kinnitasin oma kontol kogusummat 10 500 eurot. See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad tõelist laenu, taotleda oma e -posti teel: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014