Verivorst, hapukapsas, sealiha ja piparkoogid on jumalik toit jõululaual

Jõululaualt ei tohiks puududa verivorst, hapukapsas ja sealiha
Jõululaualt ei tohiks puududa verivorst, hapukapsas ja sealiha. Isklik arhviiv

17. detsembri Maatunnis jagas tuntud toitumisteadlane Mihkel Zilmer nõuandeid, kuidas toituda jõulude ajal ja aastavahetusel.

Mihkel Zilmer:

"No verivorst on lausa suurepärane segatoit, sest noh, seal on ju loomne raud, veri on loomne materjal ja sisuliselt siis, sinna sisse pannakse tangud ja see on taimne materjal. Verivorstist saavadb imendada inimesed rauda. Hoiate raha kokku, ei pea ostma rauapreparaate. Muuseas, verivorsti võib süüa aasta ringi. Tangudest tuleb väga häid igast lisandeid. Kui teil on naturaalne sool, siis sealt tuleb selliseid ühendeid, mis aitavad kaasa teie liigeste tervisele, nii et suurepärane kraam.

Nüüd edasi hapukapsast. Tõepoolest sisaldab piimhapet, piimhappebaktereid. Teil satub seedetrakti hapukapsas, mis on suurepärane materjal vitamiinide poolest. Nüüd ta on ka väga hästi seedimist soodustav oma happesuse tõttu ja kui ta nüüd kokku panna sealihaga, kust tulevad väga head valgud, aga sealhulgas ka veel lühikese ahelaga rasvhapped. aga kokku saab superhea asja. Ma juhin veel tähelepanu - sealihas on päris palju sellist huvitavat vitamiini nagu karnitiin. Karnitiin on vitamiini, mis aitab meil rasvhappeid lammutada, et meil oleks energiat ja teiseks on tal väga tore toimega põletiku mahavõtva efektiga, nii et kapsas koos sealihaga toetavad üksteist suurepäraselt ja sobivad jõulusöögiks väga hästi, kui te kasutate näiteks salatina pohlasid, siis te näete, et see on ju hästi punane - antioksüdandid. 

Kui teil on piparkook laual, siis seal on kindlasti ingverit, kaneeli tavaliselt sees. Kaneel teeb seda, et aitab teil külmetuse vastu, kurguvalu, köha leevendada, nüüd natuke alla poole tuua ka veresuhkru taset, see tähendab seda, et võite ka magusat toitu süüa natuke rohkem jõululaupäeval. Nüüd ingver parandab ka seedimist ja aitab ka seedetegevust parandada, nii et kui veel võtta kõrvits, kõrvits on väga ilus kollane, rohkem karotenoide sealt tuleb siis A-vitamiini võimalus ja kõrvitsas on rohkesti tsinki. Noh, tsink annab maitsenäsadele tubli tegevuse või aitab neid töötada ja tsink on ka eesnäärmeks vaja. Eesnääre võiks ka jõululaupäeval hästi töötada. "

Ja lõpetuseks ütles Mihkel Zilmer: "Jõululaupäev on pimedal perioodil, eks ole, noh isegi kui me tulesid teeme pimedal perioodil, tavalised on ta ikkagi jahedam aeg. Ei ole mitte +10 ja +20 päeval. See tähendab seda, et ajalooline praktika on tekitanud valiku toiduainetest, mis tõepoolest siia jumalikult hästi sobivad."

*sobib hästi ka vana aasta õhtuks

PS! Kui keegi kardab, et ta õgib jõululauas liiga palju toitu, siis on professor Zilmeril hea soovitus: Jõululaupäeva hommikul tuleb süüa 1-2 muna ja teelusikatäis võid ja aja küllastustsentrid saavad rahuldatud.

Kommentaarid